fbpx

Vloerisolatie

Ben je klaar met koude voeten of wil je simpelweg de energiekosten gaan drukken? Vloerisolatie is een belangrijke stap in het verbeteren van het comfort in huis en het besparen van energie. Met een geïsoleerde vloer voelt je huis prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen.
Kruipruimte isolatie Den Bosch

Kruipruimte isoleren

Op het moment dat je een vloer hebt waar een kruipruimte onder zit, wordt het isoleren van je vloer een stuk eenvoudiger. Immers, de ruimte onder de vloer kan worden gebruikt om de vloer te isoleren. Vaak wordt er gekozen voor vloerisolatie maar er kan ook worden gekozen voor bodemisolatie. Kruipruimte isolatie is een bekende vorm van woningisolatie. Het is een betaalbare oplossing die direct besparingen oplevert en je wooncomfort verbeterd.

Vloer laten isoleren

Wij zijn gespecialiseerd in de isolatie van je vloer. Dit doen wij met PIF vloerisolatie wat zich snel terugverdient en uw huis goed isoleert. Deze duurzame vorm van vloerisolatie is een folie dat stilstaande lucht in de luchtkamers met een aluminium coating combineert. Hierdoor ontstaat er een uniek isolatiemateriaal, dat het warmteverlies reduceert. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer tevens beschermd tegen vocht.

Wij kiezen voor PIF isolatie als vloerisolatie. Dit materiaal heeft bewezen effectief te zijn en biedt uitstekende thermische prestaties. Bovendien is PIF isolatie eenvoudig te verwerking en kunnen wij dit snel en efficiënt aanbrengen waardoor je al in 1 dag bent voorzien van een geïsoleerde vloer.

PIF Isolatie woning
PIF isolatie dak

Waarom kiezen voor Bossche Bouwers?

 • Binnen 1 werkdag duidelijkheid
 • Hoge kwaliteit
 • Goede en snelle communicatie
 • Eerlijke en transparante prijzen
 • Afspraak is afspraak

Offerte Adviesgesprek - Vloerisolatie

Adviesgesprek aanvragen

In een gratis adviesgesprek adviseren wij jou eerlijk over het isoleren van jouw pand. Vraag hier jouw gesprek aan.

Beoordeling op locatie en offerte

Na een kennismaking en een bouwkundige beoordeling ontvang jij onze offerte.

Uitvoering

Mogen wij aan de slag? Wij zorgen voor een perfecte oplevering en laten alles netjes achter.

Profiteren

Jij profiteert van een comfortabeler binnenklimaat, een lagere energierekening en een hoger energielabel.

Cinewall op maat Den Bosch

Bossche Bouwers

Focust zich op woningisolatie en woning afwerking.

Wij doen enkel waar wij écht goed in zijn. Bij Bossche Bouwers weet je dat je goed geholpen wordt. Onze adviseurs geven graag persoonlijk advies over de best passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en budget mogelijkheden.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie biedt talloze voordelen voor huiseigenaren. Het isoleren van de vloer draagt bij aan een beter wooncomfort en kan de energierekening verlagen. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen van vloerisolatie:

Een van de belangrijkste voordelen van vloerisolatie is dat het kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Door het isoleren van de vloer blijft warmte beter binnen en wordt koude lucht buiten gehouden. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken om het huis warm te houden, wat resulteert in minder energieverbruik en dus minder kosten.

Met vloerisolatie voelt de vloer en de ruimte rondom de vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabeler woonomgeving. Bovendien kan vloerisolatie ook bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

Vloerisolatie is een duurzame keuze voor de lange termijn. Het verminderen van het energieverbruik heeft niet alleen financiële voordelen, maar ook voordelen voor het milieu. Door minder energie te gebruiken verlaag je de CO2-uitstoot, waardoor vloerisolatie een milieuvriendelijke keuze is.

Een goed geïsoleerd huis heeft een hogere waarde op de woningmarkt. Vloerisolatie is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Vochtproblemen kunnen optreden als er vochtige lucht via de vloer de woning binnenkomt. Vloerisolatie kan dit voorkomen door de vloer af te sluiten voor vocht.

Kortom, vloerisolatie biedt vele voordelen voor huiseigenaren en bewoners, waaronder energiebesparing, verbeterd wooncomfort, duurzaamheid, verhoogde woningwaarde en verminderde vochtproblemen. Het is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren en de investering verdient zichzelf vaak binnen enkele jaren terug.

PIF vloerisolatie

PIF vloerisolatie is een innovatief materiaal dat wordt gebruikt om de vloer van een woning te isoleren. Dit materiaal is gemaakt van een combinatie van stilstaande lucht in luchtkamers en een aluminium coating, waardoor een uniek isolatiemateriaal ontstaat dat warmteverlies kan reduceren. PIF vloerisolatie is niet alleen effectief, maar ook duurzaam en eenvoudig te verwerken.

Wat is PIF vloerisolatie?

PIF vloerisolatie is een materiaal dat wordt gebruikt om de vloer van een woning te isoleren. PIF staat voor “Polyethyleen met Isolatie Folie”. Het is een combinatie van stilstaande lucht in luchtkamers en een aluminium coating, die ervoor zorgt dat warmteverlies wordt verminderd. Het materiaal is dun en flexibel, en kan gemakkelijk tussen de balken van de vloer worden geplaatst. PIF vloerisolatie is een duurzame en effectieve isolatiemethode die kan helpen om de energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verbeteren.

Hoe werkt PIF vloerisolatie?

PIF vloerisolatie werkt door middel van stilstaande lucht in luchtkamers en een aluminium coating. De luchtkamers bevatten stilstaande lucht die als isolatiemateriaal fungeert. Stilstaande lucht heeft namelijk een hoge isolatiewaarde, omdat het warmteverlies kan beperken. De aluminium coating zorgt ervoor dat de warmte die de vloer uitstraalt, wordt teruggekaatst de ruimte in. Hierdoor wordt warmteverlies nog verder verminderd.

Voordelen PIF vloerisolatie

Het isoleren van je vloer met PIF isolatie heeft een aantal voordelen. Maar ook het product zelf heeft natuurlijk voordelen die andere isolatiematerialen niet of minder hebben. Voordelen van PIF isolatie zijn:

 • Zeer flexibel;
 • Makkelijk op maat te maken;
 • Er komt bij verwerking geen (fijn)stof vrij;
 • Geen beschermingsmiddelen nodig;
 • Hypoallergeen;
 • Geringe dikte

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de staat van je vloer en het type isolatiemateriaal dat je kiest. Over het algemeen kunnen de kosten van vloerisolatie variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom belangrijk om een offerte op maat te laten maken door een professionele isolatie-installateur, zodat je een nauwkeurige schatting krijgt van de kosten voor jouw specifieke situatie. 

Krijg je subsidie op vloerisolatie?

Ja, in sommige gevallen kun je subsidie krijgen voor vloerisolatie. In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar die kunnen helpen de kosten van vloerisolatie te verlagen, zoals de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Welke RD waarde voor vloerisolatie?

De juiste RD-waarde voor vloerisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van je huis, de mate van isolatie van de rest van het huis en de gewenste energiebesparing. Over het algemeen wordt aanbevolen om een minimale RD-waarde van 3,5 m²K/W te hebben voor vloerisolatie, maar een hogere waarde kan meer energiebesparing opleveren.

Wat levert vloerisolatie op?

Zoals hierboven al benoemt heeft vloerisolatie heel wat voordelen, zoals: een comfortabelere leefomgeving, een lagere energierekening, vermindering van vochtproblemen zoals schimmelvorming, vermindering van geluidsoverlast en de verhoging van de woningwaarde.