fbpx

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur fungeert als scheiding tussen je warme woonkamer en de koude buitenlucht. Hoe beter deze ruimte geïsoleerd is, hoe minder warmte er verloren gaat tijdens de winter en hoe meer warmte er buiten blijft in de zomer. Spouwmuurisolatie vult de lege ruimte tussen de buitenmuur, waardoor je direct begint met besparen op je energierekening. Het is dan ook een veelgebruikte methode om woningen te isoleren. Het is niet alleen een van de snelste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren, maar het biedt ook tal van voordelen. Door spouwmuurisolatie toe te passen, kun je namelijk besparen op je energierekening en tegelijkertijd je wooncomfort verhogen.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuur isolatie werkt door het vullen van de spouw, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, met isolatiemateriaal. Hierdoor wordt de warmte beter vastgehouden in huis en gaat er minder warmte verloren via de muren. De spouw kan worden gevuld met verschillende soorten isolatiematerialen, zoals glaswol, steenwol of EPS-parels. Een isolatiespecialist boort kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur, waardoor het isolatiemateriaal in de spouw geblazen kan worden. Na het vullen van de spouw worden de gaatjes netjes dichtgemaakt, zodat er geen warmte meer kan ontsnappen via de buitenmuur.

Spouwmuurisolatie, met wol of parels?

Onze klanten stellen vaak de vraag hoe zij de juiste keuze kunnen maken voor hun spouwmuurisolatie. Het antwoord hierop is niet zo simpel en afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de breedte van de spouw, de manier waarop de stenen zijn gelegd en of er al verouderde isolatie in de spouw aanwezig is een rol bij het maken van de beste keuze voor jouw spouw.

Bij Bossche Bouwers werken wij met hoogwaardige isolatieproducten, waaronder Knauf Supafil. Deze isolatie heeft een laagje coating en zorgt niet alleen voor een betere warmte-isolatie, maar ook voor een goede geluidsisolatie. Door het gebruik van een speciale inblaas methode wordt de wol onder hoge druk in de spouw ingebracht, waardoor er een compacte massa zonder kiertjes ontstaat.

Daarnaast maken wij gebruik van EPS HR++ spouw parels, die bestaan uit grafiet bolletjes met een coating. Samen met een watergedragen lijm worden deze in de spouwmuur geblazen. De spouw parels drogen op en vormen zo een vaste massa in de spouw, wat zorgt voor een goede isolatie van je woning.

Spouwmuurisolatie Knauf

Waarom kiezen voor Bossche Bouwers?

  • Binnen 1 werkdag duidelijkheid
  • Hoge kwaliteit
  • Goede en snelle communicatie
  • Eerlijke en transparante prijzen
  • Afspraak is afspraak

Offerte Adviesgesprek - Spouwmuurisolatie

Adviesgesprek aanvragen

In een gratis adviesgesprek adviseren wij jou eerlijk over het isoleren van jouw pand. Vraag hier jouw gesprek aan.

Beoordeling op locatie en offerte

Na een kennismaking en een bouwkundige beoordeling ontvang jij onze offerte.

Uitvoering

Mogen wij aan de slag? Wij zorgen voor een perfecte oplevering en laten alles netjes achter.

Profiteren

Jij profiteert van een comfortabeler binnenklimaat, een lagere energierekening en een hoger energielabel.

Cinewall op maat Den Bosch

Bossche Bouwers

Focust zich op woningisolatie en woning afwerking.

Wij doen enkel waar wij écht goed in zijn. Bij Bossche Bouwers weet je dat je goed geholpen wordt. Onze adviseurs geven graag persoonlijk advies over de best passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en budget mogelijkheden.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Spouwmuur isolatie levert veel op en heeft verschillende voordelen voor jouw woning en comfort. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste voordelen:

Besparing op energiekosten

Door spouwmuurisolatie gaat er minder warmte verloren tijdens de wintermaanden, waardoor je minder hoeft te stoken. Hiermee bespaar je flink op de energiekosten.

Milieuvriendelijk

Spouwisolatie draagt bij aan een duurzamere wereld, doordat er minder CO2-uitstoot plaatsvindt bij het verwarmen van je woning.

Verhoogd wooncomfort

Met spouwmuurisolatie blijft de temperatuur in huis constanter, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een comfortabele leefomgeving.

Geluidsisolatie

Spouwmuurisolatie werkt ook als geluidsisolatie. Dit betekent dat je minder last hebt van omgevingsgeluiden van buitenaf.

Snelle en goedkope manier van isoleren

Spouwmuurisolatie is een van de snelste en goedkoopste manieren om je woning te isoleren. Bovendien is het een relatief eenvoudige klus die weinig overlast veroorzaakt.

Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een investering die op de lange termijn zeker de moeite waard is. Het kan leiden tot een aanzienlijke besparing op je energierekening. De exacte besparing hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt en je stookgedrag.

Gemiddeld kun je met spouwmuurisolatie een besparing van 15 tot 30 procent op je energierekening verwachten. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan een verhoogd wooncomfort. Je zult merken dat de temperatuur in huis constant blijft en dat je minder last hebt van tocht en vochtproblemen.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de breedte van de spouwmuur en het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Over het algemeen kost spouwmuurisolatie gemiddeld tussen de €15 en €25 per vierkante meter.

Het is belangrijk om te realiseren dat spouwmuurisolatie een investering is die zichzelf vaak binnen enkele jaren terugverdient door een besparing op de energiekosten. Daarnaast zijn er vaak subsidies beschikbaar vanuit de overheid of lokale gemeente om de kosten van spouwmuurisolatie te verlagen. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en kosten van spouwmuurisolatie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt spouwmuurisolatie?

De duur van spouwmuurisolatie is afhankelijk van de grootte van de woning en de breedte van de spouwmuur. Over het algemeen duurt spouwmuurisolatie gemiddeld één tot twee dagen. Het is belangrijk om te weten dat de werkzaamheden weinig overlast veroorzaken en dat je gewoon thuis kunt blijven tijdens de isolatie.

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Spouwmuurisolatie heeft over het algemeen een lange levensduur en gaat gemiddeld zo’n 25 tot 30 jaar mee. De exacte levensduur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal dat gebruikt is, de kwaliteit van de installatie en de omgevingsomstandigheden.

Het is daarom belangrijk om het isolatiemateriaal regelmatig te laten controleren op eventuele beschadigingen of verzakkingen. Mocht er sprake zijn van schade, dan kan dit tijdig worden gerepareerd om zo de levensduur van de spouwmuurisolatie te verlengen. Door regelmatig onderhoud en controle kan de spouwmuurisolatie nog langer meegaan dan de gemiddelde levensduur.

Hoe weet ik of ik spouwmuurisolatie heb?

Om te bepalen of je spouwmuurisolatie hebt, zijn er verschillende opties:

  • Raadpleeg het bouwjaar van je huis. Na 1976 zijn spouwmuren namelijk standaard geïsoleerd. 
  • Onderzoek de buitenmuren van je huis. Als je muren er uit zien als twee bakstenen muren met daartussen een ruimte van ongeveer 3 tot 6 centimeter breed, is de kans groot dat je een spouwmuur hebt.
  • Raadpleeg een professional. Als je nog steeds niet zeker weet of je een spouwmuur hebt, kun je het beste contact opnemen met Bossche Bouwers.

Hoeveel subsidie spouwmuurisolatie?

De hoeveelheid subsidie voor spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het soort isolatiemateriaal, de oppervlakte van de te isoleren muur en de voorwaarden van de subsidieregeling in jouw gemeente. In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, waaronder spouwmuurisolatie. Zo biedt de Rijksoverheid bijvoorbeeld de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) aan.