fbpx

Dakisolatie

Als het gaat om energiebesparing in huis, wordt dak isolatie vaak over het hoofd gezien. Toch kan een goede dakisolatie ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat via het dak maar ook kan zorgen voor een lagere energierekening. Zo bespaar je met goede dakisolatie jaarlijks gemiddeld tussen de €500 en €1.250. Het dak is vaak de grootste bron van warmteverlies in huis. Warme lucht stijgt namelijk op en ontsnapt gemakkelijk via het dak wanneer er geen isolatie is aangebracht. Hierdoor moet de verwarming harder werken om de gewenste temperatuur in huis te behouden, wat zorgt voor hogere energiekosten en een hogere CO2-uitstoot.
PIF isolatie dak

Dakisolatie, wat is er mogelijk?

Om je dak op de juiste manier te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om het zolderdak vanaf de binnen- of buitenkant te isoleren. Bij Bossche Bouwers zijn we gespecialiseerd in het isoleren vanaf de binnenkant, omdat dit de meest effectieve manier is om warmteverlies te voorkomen en koudebruggen te vermijden. Bovendien biedt de overheid nog steeds premies en subsidies aan om de kosten van dakisolatie te drukken. Zo kan de subsidie voor dakisolatie oplopen tot wel €30 per vierkante meter, wat een aanzienlijk bedrag kan besparen.

Hoe werkt dakisolatie?

Onze expertise ligt bij het isoleren van zolderdaken. Voor dit doel gebruiken wij PIF dakisolatie, welke zich snel terugverdient en uw woning effectief isoleert. Het isolatiemateriaal wordt aan de binnenzijde van je dak aangebracht en voorkomt dat warmte ontsnapt via kieren en gaten. PIF dakisolatie is een duurzame oplossing die bestaat uit een folie met luchtkamers, voorzien van een aluminium coating. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het warmteverlies aanzienlijk vermindert en een zeer hoge isolatiewaarde heeft.

Waarom kiezen voor Bossche Bouwers?

  • Binnen 1 werkdag duidelijkheid
  • Hoge kwaliteit
  • Goede en snelle communicatie
  • Eerlijke en transparante prijzen
  • Afspraak is afspraak

Offerte Adviesgesprek - Dakisolatie

Adviesgesprek aanvragen

In een gratis adviesgesprek adviseren wij jou eerlijk over het isoleren van jouw pand. Vraag hier jouw gesprek aan.

Beoordeling op locatie en offerte

Na een kennismaking en een bouwkundige beoordeling ontvang jij onze offerte.

Uitvoering

Mogen wij aan de slag? Wij zorgen voor een perfecte oplevering en laten alles netjes achter.

Profiteren

Jij profiteert van een comfortabeler binnenklimaat, een lagere energierekening en een hoger energielabel.

Cinewall op maat Den Bosch

Bossche Bouwers

Focust zich op woningisolatie en woning afwerking.

Wij doen enkel waar wij écht goed in zijn. Bij Bossche Bouwers weet je dat je goed geholpen wordt. Onze adviseurs geven graag persoonlijk advies over de best passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en budget mogelijkheden.

Voordelen dakisolatie op een rij

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak biedt diverse voordelen voor huiseigenaren die hun energierekening willen verlagen en tegelijkertijd hun wooncomfort willen verbeteren. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van het isoleren van je dak aan de binnenzijde.

Ten eerste zorgt dakisolatie aan de binnenzijde ervoor dat warmte in huis blijft. Warmte stijgt op en ontsnapt vaak via het dak. Met dakisolatie voorkom je dit én blijft de warmte beter behouden. Hiermee zorg je voor een vermindering van het energieverbruik, wat ook zorgt voor een lagere energierekening.

Een ander voordeel is dat de wooncomfort drastisch verbeterd wordt. Het zorgt namelijk voor een constante binnentemperatuur, waardoor er minder schommelingen in temperatuur optreden. Het voorkomt daarnaast ook dat vocht en condens zich ophopen in het dak. Dit kan dan weer leiden tot schimmelvorming en gezondheidsproblemen. Met dakisolatie verleng je dus ook de levensduur van je dak.

Dakisolatie aan de binnenzijde heeft ook een positief effect op de waarde van het huis. Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan daarom gemakkelijker verkocht worden. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar voor het isoleren van het dak, wat het financieel aantrekkelijker maakt voor huiseigenaren om deze investering te doen.

Een ander voordeel van dakisolatie aan de binnenzijde is dat het een relatief eenvoudige en snelle manier is om je huis te isoleren. In vergelijking met andere vormen van isolatie, zoals spouwmuurisolatie of gevelisolatie, is het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenzijde vaak minder ingrijpend en kan het in korte tijd worden uitgevoerd. 

Tot slot is dakisolatie aan de binnenzijde een duurzame oplossing. Het vermindert de CO2-uitstoot van een woning, wat bijdraagt aan een beter milieu. Door minder energie te verbruiken, wordt er immers ook minder energie opgewekt en wordt de belasting op het milieu verminderd.

Al met al zijn er dus veel voordelen verbonden aan het isoleren van je dak aan de binnenzijde. Het is een eenvoudige, snelle en duurzame manier om je wooncomfort te verbeteren, de energierekening te verlagen en de waarde van je huis te verhogen.

Alles over PIF dakisolatie

Als je overweegt om je dak te isoleren, is het goed om te weten dat er verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar zijn. Een van deze materialen is PIF dakisolatie. Maar wat is PIF dakisolatie precies en wat zijn de voordelen ervan? Dat leggen we je graag uit.

Wat is PIF dakisolatie?

PIF dakisolatie is een vorm van isolatie die gebruikt wordt om het dak aan de binnenzijde te isoleren. Het is een duurzame en effectieve oplossing die bestaat uit een folie met luchtkamers, voorzien van een aluminium coating. Door de combinatie van stilstaande lucht in de luchtkamers en de reflecterende eigenschappen van de aluminium coating, ontstaat er een uniek isolatiemateriaal dat het warmteverlies aanzienlijk vermindert en een zeer hoge isolatiewaarde heeft.

Hoe werkt PIF dakisolatie?

PIF dakisolatie werkt door de reflecterende eigenschappen van de aluminium coating en de lucht in de luchtkamers. De folie wordt aan de binnenzijde van het dak aangebracht en reflecteert de warmte terug naar binnen, waardoor deze niet via het dak verloren gaat. Door de luchtkamers in de folie ontstaat er een stilstaande luchtlaag die als extra isolatielaag fungeert. Deze combinatie zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde en een effectieve isolatie van het dak.

Voordelen van PIF dakisolatie

PIF dakisolatie biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Ten eerste heeft het een zeer hoge isolatiewaarde, wat leidt tot een vermindering van het energieverbruik en daarmee de energierekening. Daarnaast is het een duurzame oplossing, omdat het bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot van een woning. Ook verbetert PIF dakisolatie het wooncomfort, doordat het zorgt voor een constante binnentemperatuur en voorkomt dat vocht en condens zich ophopen in het dak. Tot slot is PIF dakisolatie een relatief eenvoudige en snelle manier om je huis te isoleren, waardoor het een goede oplossing is voor huiseigenaren die snel resultaat willen zien.

PIF isolatie RD waarde

PIF isolatie is een innovatieve vorm van dakisolatie die zeer effectief is in het tegengaan van warmteverlies. De isolatie heeft een hoge isolatiewaarde, uitgedrukt in de RD waarde, wat staat voor de warmteweerstand van het materiaal. De RD waarde van PIF isolatie kan oplopen tot wel 6,0 m² K/W, afhankelijk van de dikte van het materiaal. Dit betekent dat het materiaal in staat is om warmte zeer goed vast te houden en kou buiten te houden. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Veelgestelde vragen

Kan PIF dakisolatie op alle soort daken?

PIF dakisolatie kan in principe op alle daken worden toegepast, maar er zijn wel een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Bij sommige daken kan het namelijk nodig zijn om extra maatregelen te nemen om de isolatie goed aan te brengen, bijvoorbeeld bij daken met veel hoeken of bij daken met een ingewikkelde vorm. Overleg daarom altijd met een specialist om te bepalen of PIF dakisolatie geschikt is voor het specifieke dak dat u wilt isoleren.

Hoe dik moet dakisolatie zijn?

De dikte van dakisolatie of hoeveel cm dakisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type dak, het isolatiemateriaal en de gewenste isolatiewaarde. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de isolatiewaarde. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte voor de isolatie en de draagkracht van het dak, zodat het dak niet onnodig zwaar wordt belast. Het beste advies is om een specialist in te schakelen die de situatie ter plekke kan bekijken en kan adviseren over de meest geschikte dikte van de dakisolatie.

Wat zijn de kosten van dakisolatie?

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Over het algemeen zijn de kosten van PIF dakisolatie vergelijkbaar met andere vormen van dakisolatie. Wel is het belangrijk om te weten dat dakisolatie een investering is die zichzelf op de lange termijn terugverdient, doordat het leidt tot een vermindering van het energieverbruik en daarmee de energierekening.