fbpx

Bodemisolatie

Een vochtige vloer en vochtproblemen in huis zijn niet alleen vervelend, maar ook ongezond. Vaak ligt de oorzaak in de kruipruimte. Door bodemisolatie toe te passen, kunnen vochtproblemen voorkomen worden. Dit resulteert in een gezond en optimaal leefklimaat zonder muffe geuren, schimmelplekken en vochtproblemen. Bovendien blijft de luchtvochtigheid op peil.

Kruipruimte isolatie Den Bosch

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een methode om isolerend materiaal aan te brengen op de bodem van de kruipruimte onder een woning. Deze isolerende laag zorgt ervoor dat vocht en kou vanuit de kruipruimte niet meer kunnen doordringen in de woning. Hierdoor blijft de woning warmer en droger en wordt het wooncomfort verhoogd. Bovendien kan bodemisolatie helpen om energie te besparen, doordat de verwarmingskosten dalen en heb je minder kans op vochtproblemen.

Waarom bodemisolatie?

Een vochtige kruipruimte kan zorgen voor vochtproblemen in huis. Denk aan schimmelvorming, een muffe geur en vochtplekken op de vloer en muren. Dit kan niet alleen erg vervelend zijn, maar ook ongezond. Bodemisolatie is dé oplossing voor dit probleem en bij Bossche Bouwers in Den Bosch zijn we specialisten op dit gebied. Wij gebruiken EPS HR++ IsoPearls die we aanbrengen op de bodem van de kruipruimte. Met een laag van ongeveer 15 centimeter halen wij direct een hoge isolatiewaarde. Een dikkere laag zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde.

Waarom kiezen voor Bossche Bouwers?

  • Binnen 1 werkdag duidelijkheid
  • Hoge kwaliteit
  • Goede en snelle communicatie
  • Eerlijke en transparante prijzen
  • Afspraak is afspraak

Offerte Adviesgesprek - Bodemisolatie

Adviesgesprek aanvragen

In een gratis adviesgesprek adviseren wij jou eerlijk over het isoleren van jouw pand. Vraag hier jouw gesprek aan.

Beoordeling op locatie en offerte

Na een kennismaking en een bouwkundige beoordeling ontvang jij onze offerte.

Uitvoering

Mogen wij aan de slag? Wij zorgen voor een perfecte oplevering en laten alles netjes achter.

Profiteren

Jij profiteert van een comfortabeler binnenklimaat, een lagere energierekening en een hoger energielabel.

Cinewall op maat Den Bosch

Bossche Bouwers

Focust zich op woningisolatie en woning afwerking.

Wij doen enkel waar wij écht goed in zijn. Bij Bossche Bouwers weet je dat je goed geholpen wordt. Onze adviseurs geven graag persoonlijk advies over de best passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en budget mogelijkheden.

De voordelen van bodemisolatie

Door te kiezen voor bodemisolatie profiteer je van verschillende voordelen waar je als woningeigenaar veel baat bij hebt. Hieronder lees je de meest belangrijke voordelen van bodemisolatie:

Droge en gezonde leefomgeving

Bodemisolatie voorkomt dat vocht en kou vanuit de kruipruimte de woning binnenkomen. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in huis op peil en wordt de woning beschermd tegen schimmel- en vochtproblemen. Een droge en gezonde leefomgeving draagt bij aan het comfort en de gezondheid van de bewoners.

Energiebesparing

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de woning minder snel afkoelt, waardoor minder energie nodig is om de woning op te warmen. Dit kan leiden tot een besparing op de energierekening.

Milieuvriendelijk

Bodemisolatie is een duurzame manier om energie te besparen. Doordat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen, wordt er minder CO2 uitgestoten en draagt bodemisolatie bij aan een beter milieu.

Waardestijging woning

Door bodemisolatie aan te brengen, wordt de woning energiezuiniger en daarmee waardevoller. Dit kan van belang zijn bij een eventuele verkoop van de woning.

Geluidsisolatie

Bodemisolatie kan ook helpen om geluidshinder van buitenaf te verminderen. Dit kan vooral belangrijk zijn in drukke of lawaaierige gebieden.

Comfort verhogend

Bodemisolatie zorgt voor een behaaglijke warmte in huis. Hierdoor kun je de temperatuur in huis lager zetten terwijl het toch aangenaam aanvoelt.

Wat is de beste bodemisolatie?

Er zijn verschillende soorten bodemisolatie die gebruikt kunnen worden. De keuze voor de beste bodemisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de omgeving van de woning, de hoogte van de kruipruimte, de vochtigheid in de kruipruimte en het budget van de eigenaar.

Bij Bossche Bouwers werken we met EPS HR++ isolatieparels. Dit zijn parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) die voorzien zijn van een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de parels waterafstotend zijn en daardoor hun isolatiewaarde behouden, zelfs als ze nat worden. De parels zijn bovendien milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.

De EPS HR++ isolatieparels zijn uitermate geschikt voor bodemisolatie omdat ze eenvoudig aan te brengen zijn en een hoge isolatiewaarde hebben. De parels worden in de kruipruimte geblazen en vormen zo een isolerende laag op de bodem. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht en kou vanuit de kruipruimte de woning binnenkomen.

Een ander voordeel van EPS HR++ isolatieparels is dat ze een lange levensduur hebben en onderhoudsvrij zijn. Hierdoor is bodemisolatie met EPS HR++ isolatieparels een investering op de lange termijn die zichzelf kan terugverdienen door energiebesparing en een verhoogd wooncomfort.

Kortom, EPS HR++ isolatieparels zijn een uitstekende keuze voor bodemisolatie vanwege hun hoge isolatiewaarde, waterafstotende eigenschappen, milieuvriendelijkheid en lange levensduur.

Advies op maat

Wil je weten hoeveel je kunt besparen met bodemisolatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat. Na een inspectie van de woning kunnen als bodemisolatie specialist in Den Bosch een oplossing op maat bieden. Zelfs bij kruipruimtes met een minimale hoogte van 35 centimeter kunnen wij helpen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost bodemisolatie?

De kosten voor bodemisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de kruipruimte, de hoogte van de kruipruimte en het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. De exacte kosten voor bodemisolatie worden berekend op basis van een woninginspectie. Tijdens deze inspectie wordt de kruipruimte gemeten en gecontroleerd op eventuele vochtproblemen. Aan de hand van deze gegevens kan een op maat gemaakte offerte worden opgesteld.

Hoeveel graden scheelt bodemisolatie?

Bodemisolatie kan zorgen voor een besparing van enkele graden in de temperatuur van de vloer. Dit kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort. Doordat de bodemisolatie ervoor zorgt dat de koude lucht uit de kruipruimte niet meer kan opstijgen, wordt de vloer warmer en voelt de woning comfortabeler aan. Het exacte temperatuurverschil dat bodemisolatie kan opleveren, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal en de oppervlakte van de kruipruimte.

Wat is de levensduur van bodemisolatie?

Bodemisolatie heeft over het algemeen een lange levensduur van minimaal 25 jaar. EPS HR++ isolatieparels zijn bovendien onderhoudsvrij en hoeven niet vervangen te worden. Hierdoor is bodemisolatie met EPS HR++ isolatieparels een investering op de lange termijn die zichzelf kan terugverdienen door energiebesparing en een verhoogd wooncomfort.