fbpx

Plafonds

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor het verlagen van hun plafond. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt inbouwspots, speakers, indirecte ledverlichting, ingebouwde gordijnrails en nog veel meer in je verlaagde plafond laten plaatsen.

Bij Bossche Bouwers uit Den Bosch kun je ook terecht voor de afwerking van je plafond. Zo kunnen we het plafond sausklaar afsmeren of strak stucen. Ook is het mogelijk om het plafond of de wanden te spuiten.

Plafond laten verlagen

Het laten verlagen van je plafond heeft vele voordelen. Zo kun je gemakkelijk elektriciteitskabels wegwerken en is er meer ruimte om te isoleren. Ook kun je in een verlaagd plafond gemakkelijker een afzuigkap of verlichting laten plaatsen.

Visueel gezien is het verlagen van het plafond een mooie optie die variatie aanbrengt in het aanzicht van de ruimte. Je kunt gordijnrails, indirecte ledverlichting, gordijnkoven en inbouwspots laten integreren in je verlaagde plafond.

Plafond laten stucen

Een plafond vol met onregelmatigheden, scheuren, beschadigingen, lelijk spackspuitwerk of V-naden kan een doorn in het oog zijn. Daarom is het laten stucen van het plafond een goede optie, zowel bij bestaande als nieuwe woningen. Een nieuwe stuclaag zorgt er namelijk voor dat je plafond er als nieuw uitziet en kan een echte eyecatcher in je woning worden.

Waarom kiezen voor Bossche Bouwers?

  • Binnen 1 werkdag duidelijkheid
  • Hoge kwaliteit
  • Goede en snelle communicatie
  • Eerlijke en transparante prijzen
  • Afspraak is afspraak

Offerte Aanvraag - Plafonds

Offerte aanvragen

Vraag hieronder een offerte aan en binnen 1 werkdag ontvang je reactie van ons.

Offerte op maat

Wij maken een offerte op maat voor je en komen langs indien dit nodig is.

Opdracht uitvoeren

Na akkoord gaan wij aan de slag. Wij kunnen vrijwel altijd binnen 6 weken starten!

Cinewall op maat Den Bosch

Bossche Bouwers

Focust zich op woningisolatie en woning afwerking.

Wij doen enkel waar wij écht goed in zijn. Bij Bossche Bouwers weet je dat je goed geholpen wordt. Onze adviseurs geven graag persoonlijk advies over de best passende oplossing. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen en budget mogelijkheden.

Waarom je plafond verlagen?

Een verlaagd plafond biedt diverse voordelen, waaronder:

Meer ruimte voor elektrische bekabeling en verlichting

In een verlaagd plafond is het gemakkelijker om elektrische bekabeling en verlichting te installeren zonder dat deze zichtbaar zijn.

Geluids- en warmte-isolatie

Een verlaagd plafond kan bijdragen aan geluids- en warmte-isolatie. Dit komt doordat de ruimte tussen het verlaagde plafond en het oorspronkelijke plafond kan worden opgevuld met isolatiemateriaal.

Gemakkelijkere installatie van afzuigkap

Als je een afzuigkap boven je kookplaat wilt installeren, kan dit eenvoudiger worden gedaan met een verlaagd plafond.

Optisch aantrekkelijk

Een verlaagd plafond kan een ruimte een nieuwe uitstraling geven en kan op een creatieve manier worden afgewerkt met verlichting, gordijnen, en andere decoratieve elementen.

Verberg ongewenste elementen

Met een verlaagd plafond kun je ongewenste elementen zoals buizen en leidingen wegwerken die anders zichtbaar zouden zijn onder het oorspronkelijke plafond.

Waarom je plafond laten stucen?

Er zijn verschillende redenen om je plafond te laten stucen:

Een strakke en egale uitstraling

Als je plafond vol zit met onregelmatigheden, scheuren, beschadigingen of V-naden kan stucwerk zorgen voor een strakke en egale uitstraling.

Vernieuwing van je interieur

Met een nieuw gestuct plafond geef je je interieur een vernieuwde uitstraling.

Wegwerken van oude afwerkingen

Als je plafond is afgewerkt met oud spackspuitwerk dat niet meer mooi is, kun je dit wegwerken door het plafond te laten stucen.

Verbetering van akoestiek

Met het juiste type stucwerk kan de akoestiek in een ruimte verbeterd worden.

Verhoging van de woningwaarde

Een gestuct plafond kan bijdragen aan een verhoging van de woningwaarde, omdat het een luxe uitstraling heeft en bijdraagt aan de algehele uitstraling van de woning.

Wat zijn de verschillende soorten stucwerk?

Er zijn verschillende soorten stucwerk mogelijk, elk met hun eigen kenmerken en uitstraling:

Glad pleisterwerk: Dit is een strakke en egale afwerking, waarbij de muren en plafonds glad worden gestreken. Deze afwerking is geschikt voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Schuurwerk: Bij deze afwerking worden de muren en plafonds voorzien van een korrelige structuur, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze afwerking is populair in landelijke en klassieke interieurs.

Spackspuitwerk: Hierbij wordt de muur of plafond met een spuitmachine voorzien van een structuur. Het resultaat is een egale en korrelige afwerking. Spackspuitwerk is vooral populair bij nieuwbouwwoningen en projecten waarbij snelheid van belang is.

Betonlook: Een trendy afwerking waarbij het lijkt alsof de muur of plafond van beton is. Deze afwerking is geschikt voor een industrieel interieur.

Tadelakt: Dit is een Marokkaanse afwerkingstechniek waarbij de muur of plafond wordt voorzien van een waterdichte kalklaag. Het resultaat is een unieke, natuurlijke en luxe uitstraling.

Specialist op het gebied van plafondafwerking

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partner in de regio Den Bosch voor het verlagen of stucen van je plafond, dan ben je bij Bossche Bouwers aan het juiste adres. Onze vakmensen beschikken over jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends op het gebied van plafondafwerking. Of je nu kiest voor een verlaagd plafond met inbouwspots en indirecte ledverlichting of juist voor een strak gestuct plafond, wij zorgen voor een perfecte afwerking tot in de kleinste details. Bij Bossche Bouwers staat kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Wij luisteren naar jouw wensen en denken actief met je mee om tot het beste resultaat te komen. Kortom, met Bossche Bouwers ben je verzekerd van vakmanschap en een prachtig afgewerkt plafond dat jarenlang mee zal gaan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost een verlaagd plafond?

De kosten van een verlaagd plafond zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het materiaal dat gebruikt wordt en de eventuele extra opties zoals inbouwspots en indirecte ledverlichting. Daarom is het lastig om een exacte prijs te noemen zonder de specifieke wensen en situatie te kennen.

Bij Bossche Bouwers stellen wij graag een offerte op maat op, zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn. Onze offertes zijn transparant en overzichtelijk, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een plafond stucen?

De kosten van het stucen van een plafond zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de staat van het huidige plafond en het type stucwerk dat je wenst. Er zijn namelijk verschillende soorten stucwerk mogelijk, zoals glad pleisterwerk, schuurwerk of spackspuitwerk.

Hoe lang duurt het om een plafond te stucen?

De duur van het stucwerk hangt af van de grootte en de staat van het plafond, en het type stucwerk dat wordt gebruikt. Bij Bossche Bouwers streven we altijd naar een efficiënte en snelle werkwijze.